Badlands

Going nowhere
Going nowhere

From the town of Lincoln Nebraska, with a charged Nikon D5100 on my lap, through to the badlands of Wyoming, I took pictures of everything in my path.

Volgens mij kloppen er een paar woorden niet helemaal en dat is misschien maar goed ook. Eén Charles Starkweather is meer dan genoeg.

We vertrokken gisteren uit North Platte met het idee dat we lang zouden moeten wachten in Wyoming voor de buien op gang zouden komen. Dat bleek echter al te gebeuren terwijl we nog in Nebraska waren.

Er onstonden 3 buien zo’n 80 kilometer ten noorden van Cheyenne, waarvan de eerste over de weg trok toen wij net bij Cheyenne naar het noorden konden rijden. We raceden door een landschap waarin nog sneeuwresten lagen naar de buien toe. De achterste van de drie lostte op en wij reden tussen de voorste twee buien naar een tankstation om… te tanken.

blog_2Vervolgens weer terug naar het zuiden waarbij we door de hagelkern van de achterste bui kwamen, de hagel viel mee: veel erwten en wat verdwaalde knikkers. Daarna reden we uren lang met de twee buien mee door de Badlands van Wyoming en Nebraska. Beide buien hadden af en toe een mooie wallcloud waar mogelijk ook één of twee funneltjes (baby tornado’s) uitkwamen, genoeg om de voorste bui een tornado warning te geven. Het waren niet de meest spectaculaire buien, maar het landschap maakte de uitzichten zeer bijzonder.

Terwijl de zon onderging namen we wat meer voorsprong op de bui zodat we nog wat bliksemfoto’s konden maken voordat we in Sydney (Nebraska) gingen eten. Daarna volgde nog een rit van 80 kilometer naar het motel in Big Springs. Ongeveer de helft van de groep kwam nog even in de bar naast het hotel om daar een martini te drinken ter ere van Chris Curtis. Na nog een paar extra drankjes op de kamer van Jade, die de Cloud 9 Portable Pub traditie uitstekend voortzet was het de hoogste tijd om te gaan slapen.

blog_3Over 40 minuten gaat het weer verder (althans als ik de tel van het switchen tussen Central en Mountain time niet kwijt ben geraakt). Er staat voor vandaag en 10% tornado kans op het programma in Colorado bij Denver in de buurt.

 

 

 

blog_5 blog_6 blog_7 blog_8 blog_4 blog_9

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.