Chasing Colorado

Vandaag was er een relatief grote kans op tornado’s in Colorado, de verwachting was dat er al vroeg een paar buien zouden ontstaan en dat de eerste van deze buien supercellen zouden worden. Dat bleek te kloppen en de eerste serieuze cell boven Denver werd onze target.

blog1We onderschepten deze cell vlak bij het vliegveld van Denver en het was erg vreemd om nog een hele serie vliegtuigen te zien landen met de supercell op de achtergrond.

Iets ten zuiden van het vliegveld konden we het busje uit. We konden behoorlijk lang naar de roterende wallcloud bij deze bui kijken. Toen hij vrij dichtbij kwam leek er bijna een tornado te ontstaan. Een van de uitzakkingen zat vlak boven de grond en roteerde flink. De uitzakking verdween echter snel in de regen.

We moesten ons verplaatsen en hebben de rest van de dag deze cell gevolgd, er werden verschillende tornado’s gemeld maar wij hebben ze niet gezien. De rij chasers bij deze bui was overigens onvoorstelbaar.

blog2We eindigden in Burlington aan de I70 nog net in Kansas. Het restaurant zat vol met verschillende groepen chasers, het recept voor chaos… Uiteindelijk heeft iedereen volgens mij wel wat gegeten. De ‘Tornadojagers’ uit Nederland zaten ook in het restaurant.

Na alle motel 6’en van de afgelopen dagen… is de Burligton Inn toch niet een welkome afwisseling. Waarschijnlijk zat al het andere in de buurt al volgeboekt.

Voor morgen staat er weer een Slight Risk te wachten in vrijwel hetzelfde gebied als vandaag.blog3 blog4 blog5 blog6

One Reply to “Chasing Colorado”

  1. Dit begint er op te lijken. We hebben de bui (op wunderground.com) en jullie positie (op cloud9tours) goed kunnen volgen, helaas geen live beelden van jullie chase cam

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.