Op naar Nebraska

Voor vandaag hebben we een Slight Risk gebied om te chasen in de westelijke helft van Nebraska. Het gaat daar vooral om de kans op grote (2.5) tot zeer grote hagel (5cm).

10366216_10202217924069582_2655338451546007214_n
(foto Thad Bowling)

Nadat iedereen zich even opgefrist had zijn we gisteren naar een BBQ restaurant gereden. Een BBQ restaurant is niet een restaurant waar je BBQ’d maar een restaurant waar ze vlees hebben waar ze BBQ sauce overheen gooien. Het smaakte overigens prima. Voor Mirjam was er een salade. Zonder vlees… en met wat moeite ook zonder bacon.

Na het eten wat biertjes gehaald bij het tankstation in de buurt en genoten van de zonsondergang. Om precies te zijn: genoten van hoe de rest van de groep probeerde een kerkje in de zonsondergang te fotograferen wat niet echt lukte omdat de zon 10 graden boven de horizon al achter cirrus bewolking verdween.

Daarna een tijd met wat mensen en onze biertjes bij Jade op de kamer gezeten. Jade is blijven hangen van tour 1. Ongeveer een uur voor haar vlucht vertrok besloot ze toch om ook met tour 2 mee te gaan. George Kourounis liet wat highlights van eerdere tours zien en de nieuwkomers kregen wat uitleg over het weer.

Hagel kansen
Hagel kansen

Vandaag moeten we dus een stuk naar het noordwesten, Nebraska in, voor de eerste echte chase. Ik zal proberen om live updates via mijn VirtualChaser account op twitter te versturen.

Het rode puntje in het plaatje is ongeveer Norman, het blauwe puntje is Salina waar we nu zijn, het zwart gearceerde gebied is waar de kans op hagel het grootst is.

2 Replies to “Op naar Nebraska”

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.