Terug in Texas

Het motel in Roswell was erg slecht, de slechtste kamer die ik in 3 jaar chasen gehad heb. Ook ‘je hebt tenminste een dak boven je hoofd’ ging niet helemaal op. Midden in de nacht kwam het regenwater namelijk langs de lamp ons bed in.

We verkasten naar het andere bed (dat in de kamer stond waar het meest een rooklucht hing)… via het doorweekte tapijt dat overstroomd was door het water dat via de airconditioning naar binnenkwam. Ah wel… voor de heftige buien zijn we ook hier dus dit hoort er ook bij. De dode insecten, sigarettenpeuken en kapotgeslagen deuren in de kamer hadden niet gehoeven.

De vooruitzichten voor de dag waren goed met serieuze hagel kansen en ook een 5% tornado kans. We reden vanuit Roswell naar Carlsbad en vanuit daar Texas in. De bui die we uitkozen stierf uit waarna we ons richten op een lijn met buien wat verder Texas in. Aan de hand van de radar leek een tornado een paar keer dichtbij maar het bleef bij meer mooie uitzichten op de enorme buien.

Toen de laatste bui voorbij getrokken was reden we er voorzichtig in. De neerslag was onvoorstelbaar en de omgeving en de lucht kregen een bizarre gele kleur. Inmiddels hebben we de buien achter ons gelaten en zijn we op weg naar een hopelijk beter motel in Midland, Texas.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.