Nog een paar dagen

De chase komt nu heel erg dichtbij. Afgelopen zondag ben ik naar de Nederlandse Stormchase Conferentie geweest als opwarmertje. Het praatje van Peter Vancoillie heeft er in  elk geval voor gezorgd dat er 2 extra handdoeken mee gaan om de camera’s droog te houden. Ik heb er ook uitgevonden dat er nog twee Nederlanders met de tour meegaan.

De meeste spullen liggen inmiddels klaar om ingepakt te worden en de katten zien de bui denk ik ook al weer hangen. Het zenuwachtige gesleep met spullen en koffers kennen ze ondertussen al wel.

Het ziet er naar uit dat we met redelijk rustig weer aankomen, het huidige systeem trekt langzaam naar het oosten weg en het volgende systeem lijkt op z’n vroegst dinsdag of woensdag onweerskansen te geven. We hebben dus mooi de tijd om een beetje te acclimatiseren.

Dit jaar is er mogelijk ook nog een extraatje. In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 mei is er kans op een nieuwe meteorenregen, die gezien de verwachte tijd het beste van uit Amerika te zien is.

3 Replies to “Nog een paar dagen”

  1. Alvast een hele goede reis gewenst en een mooie tijd daar. Hopen dat er na het acclimatiseren ook genoeg te chasen valt.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.